לא במקרה מאחלים לכם ואתם מאחלים בחזרה לכל היקרים שלכם "רק בריאות"! למרות האיחולים הרבים והתקווה הגדולה כי אכן תזכו לחיות חיים בריאים ומלאים, איש אינו יודע מה מחכה לו ביום המחר. הרצון להבטיח כי במקרה בו תהפכו סיעודיים תזכו לגמלה חודשית, מביא אתכם לבטח את עצמכם בביטוח סיעודי. למרות שמדובר בסך הכל על צמד מילים, הרי שמאחורי "ביטוח סיעודי" ישנו עולם שלם, שאינו מבוסס אך ורק על ביטוח אחד ויחיד.

למרות הנטייה לקשר את המצב הסיעודי אך ורק לאנשים מבוגרים בגילאים מתקדמים, הרי שישנם מקרים בהם אנשים צעירים בשיא חייהם, מוצאים עצמם סיעודיים בעקבות תאונה מצערת או מחלה קשה. המצב הסיעודי הוא מצב בו אדם אינו יכול לבצע עוד פעולות שגרתיות יום-יומיות שהוא יכול היה לבצע בעבר. לפניכם, הסוגים השונים של הביטוח הסיעודי:

ביטוח סיעודי – עד כמה הוא נחוץ?

על מנת שאדם אכן יוגדר כסיעודי, עליו לעמוד למבחן פעולות הקרוי ADL. בהתאם למבחן, ניתן לאמוד את מצבו של האדם, ולהבין האם הוא אכן נזקק לסיוע על מנת לבצע פעולות יום יומיות (החל מרחצה ועד לבוש בגדים). אדם שנזקק לעזרה בביצוע 3 פעולות מתוך 6 הפעולות (לבוש, רחצה, ניידות, מעברים, אי שליטה על סוגרים ואכילה), מוגדר כסיעודי.

כשאתם מבטחים את עצמכם בביטוח סיעודי, אתם למעשה קונים שקט נפשי וראש שקט. הודות לביטוח, לא ניתן להגיע למצב בו הצרכים הטיפוליים (שיכולים להיות מאד יקרים), נופלים על האדם הסיעודי ומשפחתו כרעם ביום בהיר. ישנם סוגים שונים של ביטוחים:

  • ביטוח סיעודי קבוצתי
  • ביטוח סיעודי קולקטיבי באמצעות מקום העבודה (הופסק החל מסוף שנת 2017)
  • ביטוח סיעודי פרטי
  • ביטוח סיעודי באמצעות קופת החולים

טיפולים סיעודיים דורשים השקעה כספית רבה: במקרה בו האדם הסיעודי ממשיך לגור בביתו, הרי שהצפי החודשי עומד על בין 5000 ל-9000 שקלים בכל חודש. עם זאת, במידה והוא מעתיק את מגוריו אל דיור מוגן המתאים לחולים סיעודיים, התשלום החודשי הממוצע עבור הטיפול בו נוסק ויכול להגיע גם לכ-20,000 שקלים.

אילו סוגי ביטוח סיעודי נפוצים כיום?

  • הביטוח הפרטי: נדמה כי הביטוח הסיעודי המוכר ביותר לקהל הישראלים הוא הביטוח הפרטי. ביטוחים פרטיים נקשרים מידית עם ביטוחים טובים יותר ומקיפים יותר, ורבים הישראלים שלא רוצים להמר על טיב המענה שהם יקבלו במידה והם יזדקקו לו. ביטוח פרטי הוא ביטוח שנחתם בין המבוטח ובין חברת ביטוח וחברת הביטוח לא יכולה לשנותו במהלך התקופה.
  • ביטוח סיעודי קבוצתי: מדובר בביטוח שנערך בדרך כלל באמצעות מקומות עבודה גדולים. למעט חריגים, רוב הביטוחים הקולקטיביים הופסקו בסוף שנת 2017.
  • ביטוח סיעודי מטעם קופת החולים: אפשרות נוספת העומדת לרשותכם היא לבטח את עצמכם דרך קופת החולים (כללית, מאוחדת, מכבי וכיוצא בזה). הביטוח אינו ניתן לכם אוטומטית עצם החברות שלכם בקופה, אלא שעליכם לשלם סכום נוסף על בסיס חודשי בכדי להיות מבוטחים. לעתים, ישנם מבוטחים שכלל לא מודעים לעובדה כי יש להם ביטוח סיעודי, היתרון הוא העלות הזולה של הביטוח, אולם יש לשים לב כי מדובר בביטוח "מתחדש" אחת למס' שנים ותנאיו עלולים להשתנות.