האם כדאי לעשות ביטוח סיעודי? כנראה שהיה לכם קל יותר להשיב על השאלה הזו אם הייתם יכולים לצפות את העתיד. בדיוק מאחר ואיש אינו יודע מה יוליד המחר, יותר ויותר אנשים בישראל רוכשים לעצמם את הראש השקט והשקט הנפשי עם ביטוח סיעודי. לרוב, ניתן לייחס את המצב הסיעודי אך ורק לאנשים מבוגרים, אך המציאות מלמדת כי גם אנשים צעירים יכולים להיכנס לסטטיסטיקה ולהפוך סיעודיים בעקבות מחלה פתאומית או תאונה מצערת.

ללא ביטוח סיעודי מתאים, במידה בו הפרט הופך סיעודי, עליו לשאת בהוצאות הטיפול המתחילות בכ-5000 שקלים בחודש, ויכולות גם להגיע עד לכ-20,000 שקלים בחודש. עלות הטיפול החודשית מבוססת על מצבו של המטופל, האם הוא מטופל במוסד סיעודי או על ידי מטפל זר וכיוצא בזה.

המציאות: יותר אנשים זקוקים למענה סיעודי

הביטוח הסיעודי מעניק לכם את השקט כי במידה ואכן תהפכו לסיעודיים, תוכלו להמשיך ולחיות בכבוד הודות לטיפול איכותי שתוכלו לממן באמצעות כספי הביטוח. לעתים, ניתן להתבלבל ולחשוב כי מאחר ואיכות החיים עלתה, בין היתר באמצעות מענה רפואי שניתן לשלל מחלות, הרי שאחוז המטופלים הסיעודיים ירד.

בפועל, מאחר ותוחלת החיים עולה וממשיכה לעלות, נוצר מצב שאנשים חיים עד גילאים מתקדמים יותר. כך, באופן טבעי עם תהליך ההתבגרות, ישנם אנשים שהופכים לסיעודיים. במקרה בו ישנה פגיעה בתפקוד והמבוטח אכן מוכר כסיעודי, הוא מקבל קצבה חודשית מהביטוח הסיעודי.

האם כדאי לעשות ביטוח סיעודי?

אז מי בכלל מוגדר סיעודי?

במידה והייתם רגילים לרוץ מרתונים וכעת אתם מתקשים לעשות כמה צעדים בטיילת, אין זה אומר שאתם סיעודיים. ישנה הגדרה ברורה שמגדירה מי סיעודי ומי לא. שימו לב: רק מי שעונה על תנאי הסף של ההגדרה מוכר סיעודי, ורק אז הוא יכול לממש את זכותו לקבל את הקצבה החודשית מהביטוח. אז מהי אותה הגדרה?

ישנן 6 פעולות שבוחנים כשמנסים להבין האם המבוטח סיעודי או לא, כאשר הוא נמצא סיעודי רק אם הוא אינו מצליח לבצע 3 פעולות מתוך השש. על אילו פעולות מדובר?

  • אכילה
  • התניידות
  • לקום מהמיטה או מכיסא
  • שליטה בסוגרים
  • להתלבש ולהתפשט
  • רחצה

לדוגמה: במידה והמבוטח לא מצליח לקום מהמיטה, לשלוט בסוגרים או להתרחץ לבדו, הרי שהוא נחשב לסיעודי. יש לציין כי מי שבנוסף נכנס תחת הגדרה של סיעודי הם אנשים תשושי נפש – כאלו הסובלים מפגיעה קוגניטיבית משמעותית.

האם כדאי לעשות ביטוח סיעודי?

מבחן ה-ADL: באמצעותו קובעים האם המבוטח סיעודי

את מבחן ADL עורכים נציגים מטעם חברות הביטוח (וגם ביטוח לאומי), כאשר מטרת המבחן היא לבדוק את תפקודו של המבוטח. אחת הבעיות במבחן זה, היא העובדה כי ישנם אנשים צלולים שמתקשים לבצע פעולות לבדם. מאחר והם נבוכים במעמד כזה של מבחן, הם מנסים במאמץ רב להוכיח כי הם יכולים לבצע את הפעולות. כך, לא אחת תוצאות המבחן לא משקפות באמת את מצבו של המבוטח, מה שיכול לפגוע משמעותית בקבלת הקצבה מהביטוח.

אז האם כדאי לעשות ביטוח סיעודי או לא?

ההחלטה היא בסופו של דבר שלכם, אולם כלל האצבע הינו שרצוי כי יהיה ביטוח שיסייע לכם כאשר מצבכם יהיה סיעודי.  זכרו תמיד כי אינכם יכולים לצפות מה יהיה מחר, בעוד שנה ובעוד עשר שנים. מדובר על ביטוח שנמצא פופולרי בקרב קהל הישראלים, כאשר המוטיבציה הברורה לעשות אותו היא להבטיח כי גם בתקופות קשות יותר, הם יוכלו להתקיים ולקבל את המענה האידאלי עבורם. מה כדאי לבדוק רגע לפני שאתם עושים את הביטוח?

  • בדקו אפשרויות בקופת החולים, במקום העבודה ובחברת הביטוח.
  • קראו היטב את התנאים המוצעים לכם.
  • האם ישנם מקרים חריגים בהם לא תקבלו קצבה.
  • בצעו השוואת מחירים ותנאים בכמה חברות ביטוח.

קראו עוד על: